Felszabadító gondolatok hitről, spiritualitásról, társadalomról. Nyitottan, merészen, kritikusan.

Felszabtér

Mondjunk nemet a rasszizmusra és a kirekesztés minden formájára! - Ferenc pápa felhívása

2020. június 03. - Jézsó Tamás

Ferenc pápa szerdai audienciáján az Egyesült Államokban kirobbant, helyenként erőszakba torkolló tüntetések kapcsán szólt az amerikai néphez. Az egész országot megmozgató tüntetéssorozat az után robbant ki, miután rendőri brutalitás következményeként elhunyt George Floyd, 46 éves fekete amerikai férfi.

gf.jpeg

„Nagy aggodalommal követem a fájdalmas társadalmi szintű zavargásokat, amelyek ezekben a napokban zajlanak George Floyd tragikus halálát követően. Nem tolerálhatjuk a rasszizmus és a kirekesztés egyetlen formáját sem, nem hunyhatunk szemet felettük, miközben úgy teszünk, mintha minden emberi élet szentségét védelmeznénk. Ugyanakkor fel kell ismernünk, hogy az utóbbi éjszakákon történt erőszak önpusztító és öncsonkító. Az erőszakkal nem érünk el semmit, de sok mindent elvesztünk.”

Ima a rasszizmus áldozataiért

„Lélekben csatlakozom Saint Paul és Minneapolis egyházához az Egyesült Államokban és velük imádkozom George Floyd és mindazok lelki üdvéért, akik a rasszizmus bűne miatt életüket vesztették. Imádkozzunk a lesújtott családok és a barátok vigaszáért, valamint a nemzeti megbékélésért és a vágyott békéért. A Guadalupei Miasszonyunk, Amerika édesanyja járjon közbe mindazokért, akik a békéért és az igazságosságért küzdenek földeteken és a világon.”

cq5dam_thumbnail_cropped_750_422.jpeg

Forrás:https://www.vaticannews.va/hu/papa/news/2020-06/ferenc-papa-az-audiencian-mondjunk-nemet-a-rasszizmusra.html 

A bejegyzés trackback címe:

https://felszabter.blog.hu/api/trackback/id/tr8315738038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása