Felszabadító gondolatok hitről, spiritualitásról, társadalomról. Nyitottan, merészen, kritikusan.

Felszabtér

Keresztény politika? - Mustó Péter jezsuita szerzetes gondolatai

2021. január 05. - LaszloGalambos

Úgy vélem, nincs olyan, hogy keresztény politika. Van a keresztényeket támogató vagy üldöző politika, vannak hívő és nem hívő politikusok, vannak az emberek javát okozó, vagy bajt hozó központi intézkedések, társadalmi csoportokat preferáló döntések. Az egyik forradalmat okoz, a másik megbékélést. De hogy egy párt lehet-e keresztény? Ebben erősen kételkedem. (…) Mert a politika nem ideálokat valósít meg. Minden pártnak, politikusnak kompromisszumokat kell kötni. A politikus célja nem a mennyország, hanem a lehető legjobb válaszok megtalálása komplex helyzetekben. Ettől még ő se nem keresztény, se nem keresztényellenes. Persze lehet, hogy személyesen ki nem állhatja az egyházat, vagy elmegy a templomba.*

telex.jpeg

Fotó: telex.hu

*Válasz Online: „Volt okom félni, de a lelkem ereje védelmezett” – karácsonyi látogatás Mustó Péter atyánál. 2020. december 24.

A bejegyzés trackback címe:

https://felszabter.blog.hu/api/trackback/id/tr2216372480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása