Felszabadító gondolatok hitről, spiritualitásról, társadalomról. Nyitottan, merészen, kritikusan.

Felszabtér

Al-Ház: miről szól ez a rovatunk?

2018. december 22. - Rita Perintfalvi

Al-Ház: kritika (egyház, vallás, társadalom) és görbe tükör. Józan ész vagy fundamentalizmus? Mikor válik a vallási fundamentalizmus (társadalmilag is) veszélyessé? Hová vezet, amikor a politikai autoritarizmussal és a populizmussal egymásra találnak? Jelige: adunk a fundiságnak.

"A fundamentalizmus egy minden vallásban meglévő betegség. Nekünk katolikusoknak van belőlük néhány, mit néhány, sok: akik azt hiszik, hogy náluk van az abszolút igazság, és mennek előre, bemocskolva másokat rágalmazással, megszólással, és ártanak, ártanak. És ezt azért mondom, mert az én egyházamról van szó, rólunk is, mindnyájunkról! Küzdeni kell ellene. A vallási fundamentalizmus nem vallásos. Miért? Mert hiányzik belőle Isten. Bálványimádó, miként bálványimádás a pénzhajhászás."

/Ferenc pápa/

httpselfadoration_comif-you-love-your-mind-and-your-values-dont-get-drafted-into-the-next-army-of-cartmans345.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://felszabter.blog.hu/api/trackback/id/tr114507492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása