Felszabadító gondolatok hitről, spiritualitásról, társadalomról. Nyitottan, merészen, kritikusan.

Felszabtér

Ferenc pápa elismerte, tévedett, amikor minden feminizmust szoknyás macsóságnak nevezett

2019. április 03. - Jézsó Tamás

Ferenc pápa a hétvégén interjút adott a spanyol La Sexta tévécsatornán futó Salvados című műsorban. Jordi Évole újságíró a februári püspöki tanácskozáson elhangzott, nagy vihart kavart kijelentéséről (“Minden feminizmus szoknyás macsóságban végzi.”)  kérdezte Ferenc pápát a feminizmussal kapcsolatban, aki így reagált:

Pillanatnyi tévedés volt a részemről ezt mondani, nem így gondolom. A mondatnak így kellett volna hangzania: Minden feminizmus magában rejti a veszélyét, hogy szoknyás macsóságban végezze. 

Meg kell hallgatni a nőket az Egyházban, tisztségeket kell, hogy kapjanak – az Egyház nem lehet Egyház nők nélkül.

 

francis.jpg

Az újságíró ennek kapcsán megjegyzi, hogy amikor XVI. Benedek pápa utoljára Barcelonában járt, az egyetlen pillanat amikor nők jelentek meg a színen, az volt, amikor az oltárt takarították…
Ferenc pápa ezt így kommentálta:

Ez nagyon szomorú jelenség. Mindannyiunk szolgálatra vagyunk elhívva, úgy tűnik viszont hogy a nők a szolgálaton felül szolgaságra is. És ez nincs rendjén, ez szomorú. A nő főszereplő kell, hogy legyen az Egyházban, mert az Egyháznak nőiesnek kell lennie.

A bejegyzés trackback címe:

https://felszabter.blog.hu/api/trackback/id/tr5614734315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása