Felszabadító gondolatok hitről, spiritualitásról, társadalomról. Nyitottan, merészen, kritikusan.

Felszabtér

Ferenc pápa egy nőt nevez ki a vatikáni pénzügyek felügyeletére

2019. április 30. - Jézsó Tamás

Claudia Ciocca lesz a Vatikán történelmében a legmagasabb pozíciót betöltő nő. Egyre több nőt látunk csúcspozícióban a Vatikánban.

Ferenc pápa folytatja megkezdett útját és újabb laikust nevez ki fontos pozícióra. És nem is akármilyen pozícióra: a vatikáni Gazdasági Titkárság prefektusává  - George Pell, a pedofília miatt elítélt ausztrál bíboros utódjának. Így a történelemben először fog nő vezetni egy ilyen fontos vatikáni hivatalt.

claudia-ciocca-economia-santa-sede_2116298482_13553991_660x371.jpgFotó: religiondigital.org

A religiondigital.org spanyol katolikus híroldal értesülése alapján az olasz Claudia Ciocca lesz a Vatikán történelmében a legmagasabb pozíciót betöltő nő a Kúriában.

Ez a kinevezés gyakorlatilag azt jelenti, hogy Ciocca - a római Szent Kereszt Egyetem docense - lesz a harmadik számú legfontosabb személy a Vatikánban

A Pápai Gazdasági Titkárságot 2014-ben hozta létre Ferenc pápa, azzal a céllal, hogy segítse a Vatikán pénzügyeinek rendbetételét és az átláthatóságot. A Titkárság közvetlenül a pápa felügyelete alá tartozik.

 

Egyre több női vezető a Kúriában

 

Ez a kinevezés tovább növeli a Ferenc pápa által fontos pozíciókra kinevezett nők számát a Szentszékben: az olasz Barbara Jatta a Vatikáni Múzeum igazgatójává, a szlovén Natasa Govekar pedig a Kommunikációs Titkárság teológiai-pasztorális részleg vezetőjévé választotta.

 

Forrás: https://www.religiondigital.org/corresponsal_en_el_vaticano-_hernan_reyes_alcaide/Francisco-pondria-frente-Finanzas-vaticanas-RELIGION-vaticano-papa-claudia-ciocca-pell_7_2116358353.html

A bejegyzés trackback címe:

https://felszabter.blog.hu/api/trackback/id/tr6214793956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása